22 Haziran 2007 Cuma

MOLA


Ufak bir tatil başlamadan evvel son bir ileti fena olmaz. Ekseriyetle olduğu gibi bavulumun hazırlanması bu saatlere kaldı.Yine de iki satır yazmaya vakit bulunuyor çok şükür.'Tebdil-i Mekanda ferahlık vardır' düsturuna binaen niyetine girdik bu işin. Şahane fotoğraflarla döneceğimi ümid ediyorum. Final de kuzenim evlenmiş olacak. Ona da ömür boyu mutluluklar diliyorum..

19 Haziran 2007 Salı

'Feshane'de İsmek Şovu

Kelimelerin kifayet edemediği bir serginin ardından objektifimden kaçamayanlar..

İnce sanatlar marifet, beceri, vakit ve arzu gerektirdiği kadar tahammül de istiyor..



Sanatkarların azmine hayran olmamak mümkün değil..


İnce işler, ince zevkler, inci- boncuklar, kurdelalar, takılar, hesap işleri, çizenler, dikenler..Bir de komplekse giren ben..



Hasıl-ı Kelam:
Ellerine, emeklerine sağlık..Fevkaladenin fevkinde muhteşem bir sergi.(Sergi kelimesi de zayıf kalıyor..)Siz de buyrun ziyaret edin tavsiye ederim.
Bu da günün süprizi oldu benim için.

Karşınızda Sayın Murat Göğebakan...!


17 Haziran 2007 Pazar

Çocuklar farklı dünyalar, bambaşka alemler..İçlerinde neler yaşandığını, neleri düşünüp hayal ettiklerini merak ederim. Sıkıştırıp sorarım fikir dünyalarını. Farklı tepkiler, farklı yaklaşımlar, orjinal sözler, komik şaşkın ifadeler ve daha neler.. neler.. Yeğenlerimden biri dondurmayı çok sevmesine rağmen rahat yiyemiyor.Neden mi? Soğuk olduğu içinmiş..Annesine ısıtıp getirmesini, hatta sıcak dondurma almasını söyler.Yine birgün markette dondurma reyonlarının yanından geçerken soğutucuların motorundan çıkan sıcak havaya aldanarak
-Anne koş sıcak dondurma buldum.İşte burda baaak.Gördündün mü varmış işte..
Dondurmaların soğuk olduğu elle kontrol edildikten sonra bizim ufaklık ikna edilir. Onun hayali de sıcak dondurma ama yine külahta yalanarak yinebilmesi gerekiyor.Biz onların hayallerini kısıtlayana dek ya da yapılabilirliğin yapılanlardan ibaret olduğu şeklinde kandırana dek Onlar şuan uçuk gelebilen fakat gelecekte gerçekleşmesi muhtemel hayaller kurmaya devam edecekler.

16 Haziran 2007 Cumartesi

Psiko Test

Toplumla uyum içinde misiniz?
Bu testin amacı, sizin toplum içindeki durumunuzu saptamak. Bakalım, çevrenizdeki insanlara kendinizi kabul ettirebiliyor musunuz? Toplumun bir bireyi olarak üzerinize düşenleri gerektiği gibi yapıyor musunuz? Testte sıralanan cümlelere Doğru ( D), ya da yanlış (Y) işaretini koyduktan sonra sonuç bölümündeki listeyi inceleyin ve her doğru yanıt için kendinize 1 puan verin.

1- Oy vereceğim zaman tüm adayların özelliklerini incelerim.
2- Başı dertte olan birine yardım etmek uğruna yolumu kaçınmam.
3- Birileri bana cesaret vermezse, elimdeki işi tamamlamak zor gelir.
4- Bugüne kadar hiç kimseden nefret etmedim.
5- Zaman zaman hayatta başarılı olamayacağımı düşünüyorum.
6- İstediğim sonucu alamadığımda kendimden nefret ediyorum.
7- Giyimime,evde olsun işte olsun her zaman özen gösteririm.
8- Evde yerken de lokantadaki gibi kurallara uymaya özen gösteririm.
9- Biletsiz konsere girebilirsem büyük bir başarı elde ettiğimi düşünürüm.
10- Yetenekli olmadığımı düşündüğüm işleri yapmaktan kaçınırım.
11- Ara sıra dedikodu yapmak hoşuma gider.
12- Yöneticiler eleştirilerinde haklı olsalar da onlara öfkeleniyorum.
13- Kiminle beraber olursam olayım, anlatılanları dikkatle dinlerim.
14- Zor duruma düştüğümde genellikle hastalık bahanesine baş vururum.
15- Başkalarından yararlanmaya çalıştığım zamanlar olur.
16- Her zaman bana söylenen hatalarımı kabul ederim.
17- Verdiğim öğütlere her zaman ben de uyarım.
18- Gürültücü ve geveze insanlarla anlaşmakta hiç zorlanmam.
19- Bağışlayıp unutmak yerine intikamımı almayı yeğlerim.
20- Birlmediğim bir şeyi biliyormuş gibi davranmaktan kaçınırım.

15 - 20
Soruların çoğuna sosyal bakımdan uygun sayılacak cevaplar vermişsiniz. Bu testte yüksek puan almanız, sizin başkaları tarafından onaylanmaya, desteklenmeye gereksinmenizin olduğunu gösteriyor.
9 - 14
Bazı durumlarda sosyal bakımdan uygun sayılacak davranışlarınızla dikkat çekiyorsunuz. Fakat bazı durumlarda da tam tersini yapıyorsunuz. Yanlış cevaplarınızı tekrar gözden geçirin ve daha olumlu bir tutum sergilemeye çalışın.
8 - daha az puan
Evet, sosyal bakımdan doğru sayılmayacak cevaplarınızın çokluğuyla dikkat çekiyorsunuz. Fakat dürüst davranmanız da gözardı edilmemeli. Puan sayınız ne kadar az olusrsa, başkalarının desteğine okadar az ihtiyaç duyuyorsunuz demektir.

Sonuç

1-D;2-D;3-Y;4-D;5-Y;6-Y; 7-D;8-D;9-Y;10-Y;11-Y;
12-Y;13-D;14-Y;15-Y;16-D; 17-D;18-D19-Y;20;D

Kaynak : Hürriyet

13 Haziran 2007 Çarşamba

Resme Bak Kişiliğini Gör

Size uygun olan resmi seçin sonra aşağıdaki açıklamasını okuyun, Aşağıdaki resimler psikologlar tarafından ortaya çıkarılmış. Defalarca test edilmiş, şekiller ve renkler değişerek bugünkü halini almış. Hangi resim size yakın geliyorsa seçin, 9 ana karakterden hangisi size uyuyor bulun.
1. İçedönük - Hassas - Kolay etkilenen
Kendinizle ve çevrenizle ilgili düşüncelere etrafınızdaki çoğu kişiden daha sık ve daha derin bir şekilde dalıyorsunuz. Üstünkörü hareketler ve konuşmalardan nefret ediyorsunuz. Geyik muhabbeti yapmaktansa yalnız kalmayı tercih edebiliyorsunuz. Ama yakın arkadaşlarınızla olan ilişkileriniz o kadar kuvvetli ki bu da size ihtiyacınız olan uyumu ve gücü getiriyor. Yine de yalnız başına kalmaktan hiç sıkılmıyorsunuz.

2. Özgür - Geleneklere karşı - Tutulamayan
Kendinizi geliştirmenizi sağlayacak özgür ve kimseye bağlı olmayan bir hayat peşindesiniz. Hobilerinizde ya da işinizde sizi başarıya ulaştıracak yeteneklere sahipsiniz. Bağımsızlığa olan düşkünlüğünüz bazen sizden beklenilenin tam tersini yapmanıza neden olabiliyor. Öyle her gördüğünüz şeye üzerinde düşünmeden uyacak tiplerden değilsiniz. Aksine kendi fikirleriniz doğrultusunda gitmeyi yani akıntıya karşı kürek çekmeyi seviyorsunuz.

3. Dinamik - Aktif - Dışa dönük
İlginç ve çeşitli işlere girebilmek için risk almaktan kaçınmıyorsunuz. Rutin bir hayat sizi etkisiz hale getirebiliyor. En çok sevdiğiniz şey tüm olaylarda başrol oynamak. Aslında olayları başlatan kişi de siz oluyorsunuz.

4. Ayakları yere basan - Dengeli - Uyumlu
Komplike olmayan ve doğal bir yaşamı, bir aşkı ve işi amaç edinmişsiniz. İnsanlar size saygı duyuyor çünkü sizin ayaklarınız öyle bir yere basıyor ki herkes sizden destek alıyor. Siz de bu insanlara güven sağlamayı biliyorsunuz. Çok sıcak ve insancıl olarak tanınıyorsunuz. Basmakalıp ve çok abartılı olan her şeyi reddediyorsunuz. Modanın getirdiği yeniliklere de bağlı değilsiniz. Aksine, sizin için giyim pratik ve rahat olmalı.

5. Profesyonel - Pragmatik - Kendini tanıyan
Hayatını eline alıp şansını kadere bırakmak yerine yaratmayı sevenlerdensiniz. Problemlerinizi pratik ve karışık olmayan yöntemlerle çözüyorsunuz. Günlük hayatınızda gerçekçi olmayı tercih ediyorsunuz. İşte ise herkes sizi sorumluluk sahibi olarak tanıyor. Sizin kendinize olan güveniniz sayesinde etrafınızdakiler de sizden güç alıyor. Fikirlerinizi uygulamaya koyana kadar rahat edemiyorsunuz.

6. Barışçıl - Tedbirli - Agresif olmayan
Anlaşması kolay bir insansınız. Kendi özel hayatınıza ve özgürlüğünüze düşkün olduğunuz için de arkadaşlarınızı pek yormuyorsunuz. Bazen hayatın anlamını düşünmek ya da kendi kendinize eğlenmek için her şeyden uzaklaşıp yalnız kalmak istiyorsunuz. Bu yüzden de kaçabileceğiniz güzel mekânlar nerede biliyorsunuz ama siz yalnızlık düşkünü bir insan da değilsiniz. Sadece hayatın size vermiş olduklarını takdir eden, dünyayla barışık bir insansınız.

7. Dikkatsiz - Oyunsever - Neşeli
Spontane ve özgür bir hayatı seviyorsunuz. Hayata bir kere gelinir ilkesinden yola çıkarak dolu dolu yaşamayı istiyorsunuz. Çok meraklı ve her yeni şeye açık bir insansınız. Tüm değişikliklerin sizi büyüttüğüne inanıyorsunuz. Bağlı kalmak kadar sizi sıkan bir şey yok. Sürpriz yapmaktan ve sürprizlerle karşılaşmaktan çok hoşlanıyorsunuz.

8. Romantik - Hayalci - Duygusal
Çok duygusal bir insansınız. Olayları gerçekçi tarafından görmeyi reddediyorsunuz. Sizin için duygularınızın size söyledikleri önemli. Ayrıca yaşamda hayallere yer olması gerektiğini savunuyorsunuz. Romantizmi reddeden ve her şeyi akılcı bir yolla çözmeye çalışan insanlarla anlaşamıyorsunuz. Hayallerinizi, duygularınızı sınırlayacak her şeyi reddediyorsunuz.

9. Analitik - Güvenilir - Kendinden emin
Hayatınızı insanların gözden kaçırdığı küçük değerli taşlarla doldurmayı seviyorsunuz. Bu nedenle kültür sizin hayatınızda önemli bir yer oynuyor. Yine de siz şık ve zarif duygularınızın çevreden etkilenmemesini sağlıyorsunuz. Sizin için zarif ve görgülü bir hayata sahip olmak çok önemli. Ve yine aynı tarzdaki insanlarla birlikte olmayı tercih ediyorsunuz.

10 Haziran 2007 Pazar

Ah kadınlar..!

Harun Reşit, savaşta esir aldığı düşman generale
-Hayatını bağıslarım ama bir şartım var: Kadınlar hayatta en çok ne ister budur bilmek istediğim. Bu sorunun yanıtını getir; kurtar kelleni.' der. General sorar soruşturur, bu çetin sorunun yanıtını arar ve Kafdagı'ndaki bir cadının bunu bildigini öğrenir. Günlerce gecelerce at koşturur, cadıyı arar bulur ve sorar
- Kadınlar hayatta en çok ne ister?'
Korkunç cadının, yanıt için öyle bir şart ileri sürer ki yenilir yutulur değil.
-Evlen benimle, o zaman öğrenirsin istediğini.'
Bu ölümcül teklifi, kabul eder General ve doğru yanıtı alır almaz koşar Harun Reşid'e:
-Kadinlar, en çok kendi özgür iradeleriyle hareket etmek ister.
Harun Resit bizimkinin hayatini bağışlar ya; cadıyla evlenmek için de söz verilmistir. Evlenirler. O ilk gece; general bir bakar ki o korkunç cadı, dünyalar güzeli bir afete dönüşmüs, karanlık odada. Konuşur cadı:
-Benim kaderim böyle; günün sadece yarısı güzel olabilirim, diğer yarısı ise çirkinim. Ne dersin geceleri seninleyken mi, yoksa gündüzleri dışarıdayken mi güzel olayim? General düşünür ve
-Sen bilirsin, kararini kendin ver der; işte o andan itibaren korkunç cadı sonsuza dek çok güzel bir kadın olarak kalır. Peki bu öyküden çıkarılacak üç ders nedir?

1. Kadınlar en çok kendi özgür iradeleriyle hareket etmek ister.


2. Özgür iradesiyle hareket eden bir kadın, her zaman güzeldir.


3. İster güzel olsun ister çirkin, her kadın aslında bir cadıdır.

6 Haziran 2007 Çarşamba

BOLU DAĞI TÜNELİ

Bir süre önce çıktığım seyehatte yıllardır merakla beklediğimiz Bolu Dağı Tünelini görmek nasip oldu.




Yapımına 1993’te başlanan, 16 bakan eskiten ve iki büyük deprem geçiren Bolu Dağı Tüneli ile birlikte İstanbul-Ankara arası mesafe 3.5 saate inmiş.
Tünel; 2 bin 954 metre uzunluğunda bulunuyor.

5 Haziran 2007 Salı

GÖZÜMÜN NURU NAMAZ



Hz. Huzeyfe (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm)'ı herhangi bir şey üzecek olursa namaz kılardı."

(Kütüb-ü Sitte)

"Kardeşlerimizden birisinin namaz tesbihatında tekâsül göstermesine binaen dedim:
Namazdan sonraki tesbihatlar tarikat-ı Muhammediyedir (a.s.m.) ve Velayet-i Ahmediyenin (a.s.m.) bir evradıdır. O noktadan ehemmiyeti büyüktür."

(RNK)

2 Haziran 2007 Cumartesi

Spora vakit ayırabiliyor musunuz?

Ziyaretçilerimi daha iyi tanımak, ortak paydaları çoğaltmak adına seçtiğim aslında benim de düzenli olarak vakit ayıramadığım bir mevzudur bu. Okul yıllarımdan beri karşılaşmadığım tenis masasını görünce anılarım depreşti birden.Geçen hafta içi ufak bir spor kompleksinde eskileri yad edelim dedik arkadaşlarla. Eski günlerdeki kendime güvenimden eser kalmamış. Ellerim bir yana sesim de titremeye başladı heyecandan.Fakat rakibim beni epey rahatlattı maçı vererek de olsa.

Sağlık ihmale gelmez, özen ister ve kaybettikten sonra ancak kıymeti bilinir, değeri anlaşılır.Her yaşta sağlıklı insanların yapabileceği en yaygın spor yürüyüş olsa gerek. Belki kurallarına uyularak yapılan yürüyüşün faydalarını öğrenmek bizi gayrete getirebilir.Havalar ısındı sabah namazlarından sonra şehrin ışıklarını siz açmaya ne dersiniz?

Yürüyüşün faydaları:

Yürüyüş kan akımını ve kan damarlarının miktarını artırarak, dolaşımı iyileştirir, kalp-damar ve beynin damarsal hastalıkları riskini azaltır.
Kalp kası dahil, vücut kaslarını kuvvetlendirerek, daha etkin çalışmalarını sağlar. Her bir kasılmada kalbin pompaladığı kan miktarını artırarak, istirahatte kalp atım sayısını (nabzı) azaltır.
Egzersiz ve stres durumunda arteriel kan basıncında (tansiyonda) oluşan yükselmeyi azaltır.
Kan basıncını düzenler.
Kalp kasının yan damarlardan beslenmesini destekler. Böylece kalbin ana damarlarında oluşacak tıkanıklıkların vereceği zararı azaltır.
Şişmanlık riskini azaltır.
Sindirimi kolaylaştırır.
Beyine oksijen sağlanmasını artırarak, zihinsel keskinlik ve yaratıcı düşünce potansiyelini yükseltir.
Lenfatik dolaşıma yardımcı olur.
Egzersiz sırasında ve sonrasında metabolizmayı uyarır.
Solunumsal kapasiteyi ve aerobik gücü artırır.
Büyümeyi ve travma sonrası toparlanmayı olumlu etkiler.
Kan yağlarının (trigliserid) düzeyini düşürür.
HDL/LDL (iyi huylu-kötü huylu kolestrol) dengesini düzenler.
Koordinasyona olumlu etki yapar.
Eklem ve kasların esnekliğini artırarak, bel ve boyun ağrılarını hafifletir.
Kemiklerin sertleşmesini ve kuvvetlenmesini sağlar.
Dayanıklılığı artırır.
Yorgunluk duyumunu engeller.
Uykusuzluğu azaltır, rahatlamaya yardımcı olur.
Vücudun doğal keyif verici hormonları olan endorfinlerin salınımını sağlar.
Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç görünüm sağlar.
Moral, özgüven ve iyimserliği artırır.

1 Haziran 2007 Cuma

''ŞÜKÜR''

'Şükrün mikyâsı kanaattir ve iktisattır ve rızadır ve memnuniyettir'
Peki biz ne kadar memnunuz halimizden?
İktisat edebiliyormuyuz, ne kadar vazgeçebiliyoruz lüksümüzden?
Kanaat, rıza ne alemde?
'Şükürsüzlüğün mizanı hırstır ve israftır, hürmetsizliktir, haram-helâl demeyip rast geleni yemektir'* sözün devamı...
İsraf, küresel ısınma tehlikesi yokken de haramdı.

*RNK